BLS instructeur

BLS-AED instructeur. (Initiële opleiding en herhalingscursus.)
De initiele opleiding duurt 3 dagdelen. Deze dagdelen worden in principe verdeeld over 2 dagen (zie globale indeling bij de Documenten).

Vanaf januari 2023 wordt de les gegeven in twee dagen met daartussen een periode van 6 weken.

Tijdens de eerste dag is de aandacht met name op het geven van de basiscursus met bijbehorende vaardigheden. In de 6 weken tussen de cursusdagen moet u een basisles (onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur) verzorgen.

Tijdens de tweede dag wordt vooral gesproken over de herhaalcursus met de specifieke vaardigheden. Na de tweede dag moet u een herhaalcursus (onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur) verzorgen.

Voor het volgen van de BLS-AED instructeur opleiding moet aan onderstaande eisen worden voldaan:
Deelnemers aan de cursus BLS- en PBLS-instructeur dienen over een geldig NRR/ERC certificaat hulpverlener “Basale Reanimatie” dan wel een geldig certificaat hulpverlener “Basale Reanimatie van baby’s en kinderen” te beschikken. Tevens dienen zij de vaardigheden ook daadwerkelijk te beheersen bij aanvang van de cursus.
Naast bovengenoemde certificaten dient de deelnemer te behoren tot één van de volgende categorieën:
  • arts of verpleegkundige of in het bezit van een certificaat van een opleiding in de gezondheidszorg, niveau 4 of 5;
  • studenten Geneeskunde die hun propedeuse hebben behaald; 1e of 2e graads lerarenopleiding of hiervoor studerend (tenminste 120 studiepunten behaald);
  • diploma ambulancechauffeur van de Academie voor Ambulancezorg;
  • geldig certificaat Instructeur Eerste Hulp.
Per 6 cursisten is er 1 docent instructeur aanwezig.

De herhalingscursus duurt zes uur en moet iedere twee jaar gevolgd worden. Behalve het volgen van de herhalingscursus moet de instructeur ook minimaal 2 lessen geven (en registreren in Cosy) om NRR gecertificeert te blijven.

Reanimatie Educatie Deventer
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Login Form